Ontdek het eenvoudige en betrouwbare recept van Matt Winton, de Wereldkampioen Brewers Cup van 2021. Zijn methode wordt ook wel eens de 5 pour techniek genoemd.
Wat heb je nodig?
- Verse koffie bonen
- Waterkoker
- Koffiemolen
- Koffiefilter
- Koffiepot met filterhouder
- Precisie weegschaal met timer
Bereidingswijze:
Maal 20 gram verse koffiebonen en verwarm het water tot 93 graden Celsius.
Plaats een koffiefilter in de filterhouder en spoel het af met water om eventuele papiersmaak te verwijderen.
Voeg de gemalen koffiebonen toe aan de filterhouder en zet de weegschaal op nul. Start ook de timer.
Begin met het gieten van water en stop wanneer de weegschaal 60 gram aangeeft. Wacht vervolgens 30 seconden en ga dan verder met gieten volgens onderstaande:
- Vanaf 0 seconden: Voeg 60 gram water toe (totaal 60 gram)
- Vanaf 30 seconden: Voeg 60 gram water toe (totaal 120 gram)
- Vanaf 1 minuut 15 seconden: Voeg 60 gram water toe (totaal 180 gram)
- Zodra het bijna gestopt is met druppelen, schenk 60 gram water bij (totaal: 240 gram).
- Zodra het bijna gestopt is met druppelen, schenk 60 gram water bij (totaal: 300 gram).
- Geniet van je perfect gezette kop koffie volgens het recept van Matt Winton!