Kasuya 4:6 Methode

is de 4:6 methode, ontwikkeld door de wereldkampioen koffiefilterzetter, Tetsu Kasuya. Dit recept vormt een uitstekend startpunt en garandeert een heerlijke en consistente smaak voor je filterkoffie, geschikt voor zowel beginners als ervaren koffieliefhebbers.

De smaak van je koffie wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder de hoeveelheid water, de maalgraad van de koffiebonen en de temperatuur van het water (idealiter 93 graden Celsius).

Wat heb je nodig?

Bereidingswijze:

Maal 20 gram koffiebonen en verwarm het water tot 93 graden Celsius.

Plaats een koffiefilter in de filterhouder en spoel het af met water om eventuele papiersmaak te verwijderen.

Voeg de gemalen koffiebonen toe aan de filterhouder en zet de weegschaal op nul. Start ook de timer.

Begin met het gieten van water en volg de instructies:

Indien er nog water in de filter achterblijft, wijst dit erop dat de koffiebonen te fijn zijn vermalen.
Als het water binnen een tijdsbestek van minder dan 3 minuten en 30 seconden wegloopt, zijn de bonen te grof gemalen.

Verfijn Je Smaak

Na het beheersen van dit recept, kun je experimenteren met de smaak van je koffie door de verhoudingen aan te passen volgens onderstaande afbeelding: